A bőr rejuvenációra szolgáló kezelést a szakember egy termikusan ionizált sugarat kibocsájtó készülékkel végzi. A készülék egy szikrát hoz létre, amely a tű hegyéről egy mikro- milliméter méretű pontban átugrik a bőrre, a bőr sejtjeit egymáshoz húzza, ennek hatására a felesleges, megereszkedett bőr összezsugorodik. A kezelés helyén sok pici apró barna pont keletkezik, ami 5-7 nap alatt lehámlik és alatta új, feszes bőr keletkezik. A kezelés a bőr öregedésével járó bőrállapotok, esztétikai állapotok kezelése, mely klinikai eredmények változhatnak a különböző bőrtípus és kezelési terület függvényében. Egyénenként változó az, hogy hány kezelésre van szükség a megfelelő eredmény eléréséhez, de a hatékonyság érdekében a kezelés/ek után nélkülözhetetlen egy korrekciós kezelés (5-8 hét múlva) elvégzése is!

Nem végezhető el a kezelés:

  • Amennyiben Ön fertőző betegségben, vagy valamilyen bőrbetegségben szenved!
  • Amennyiben Ön lázas, influenzás tüneteket mutató betegség jeleit mutatja!
  • Amennyiben a kezelendő bőrfelület ekcémás, pszoriázisos, avagy rosaceás, illetve be van gyulladva!
  • Közvetlenül műtét után, illetve annak helyének közelében!
  • Amennyiben Ön epilepsziás vagy bármilyen pszichés betegségben szenved, illetve kedélyjavítókat, nyugtatókat, altatókat szed!
  • Amennyiben Ön HIV pozitív, vagy a Hepatitis bármelyik formájától beteg.
  • Amennyiben Ön az elmúlt fél éven belül szívinfarktusban szenvedett!
  • Amennyiben Önnek bármilyen problémája van a nyirokkeringésével, avagy távolítottak el nyirokcsomóit, nyirokér vagy nyirokcsomó gyulladásban szenved!
  • Amennyiben Ön bármilyen daganatos betegségben szenved!
  • Amennyiben Ön várandós!

A kezelés utáni állapot, a gyógyulás menete:

A kezelést követően a kezelt területen sok, apró (tűszúrásni) pici barnás pontocskák keletkeznek, melyek gyógyulás közben varasodni, sötétedni fognak. Az első napokban enyhe égő, feszülő érzést tapasztalhatunk. Majd ez az érzés mérséklődik, elmúlik és viszketni, hámlani fognak a pontocskák vagyis, égési sérüléshez megfelelően fognak gyógyulni. Kaparni, leszedni nem szabad, mert az hegesedéshez, fertőzéshez vezethet. A kezelt területet 8 napig ne érje víz és semmilyen idegen anyag, csak a szakember által adott, gyógyulást serkentő termékek. A kezelést követő reggelen jelentős ödéma (duzzanat) várható, mely megfelelő kezeléssel (* az alábbiakban részletezve) mérsékelhető. Az ödéma jellemzően 2-3 nap múlva már teljesen megszűnik. A pici barna pontocskák színe sötétedik, majd leválik. A teljes gyógyulási idő egyénenként változó, de kb. 4-5 hétig tarthat.

A kezelés után és még a korrekció után is 1 hónapig (összesen 2-3 hónapig) KÖTELEZŐ az 50+-es fényvédő krém használata az adott területen, így ezt érdemes beszerezni! Hiánya esetén hiperpigmentáció következik be! Ez idő alatt a kezelt terület napoztatása/szoláriumozása SZIGORÚAN TILOS!

A kezelést követően az kezelt területen pár napig (4-7 nap) a következőkkel kell számolni: átmeneti bőrpír, duzzanat,  bőrelszíneződés, enyhe húzódó érzés, varosodás, (hiperpigmentáció, hajlam vagy nem megfelelő utóápolás esetén).

Ezért javasoljuk, hogy olyan időpontban csináltasd meg a kezelést amikor utána van időd a pihenésre és nem tervezel olyan programot ahol tökéletes arccal kell megjelenned!

Az otthoni ápolásra vonatkozó információkkal szóban is írásban is ellátunk, valamint a szükséges ápolókrémet is adjuk, hogy Neked csak a regenerálódással kelljen foglalkoznod!