A sminktetoválást sok esetben nem is feltétlen tudják felismerni külső szemlélők, csak azt látják, hogy viselőjének arca mindig üde és szép, mert „sminkje” állandóan kifogástalan.

19 xs Smink, amely soha nem mosódik el. Strandon, sportoláskor, de még a reggeli ébredéskor és az intim pillanatokban is tökéletes marad. A sminktetoválás a nap 24 órájában biztosítja a tökéletes megjelenést, napi időráfordítás nélkül.

A permanent make-up feladata az arc természetes harmóniájának megteremtése, a szem, szemöldök és a száj hangsúlyossá tétele, az arc karakteréhez leginkább illeszkedő forma kiválasztásával, a bőr tónusához igazodó színekkel. Ezzel az eljárással elkészíthető az, amit nem rajzolt meg a természet vagy elmosott az idő.

Mindenkinek ajánljuk a sminktetoválást, aki nem tudja, nem szereti magát sminkelni, vagy szeretne megszabadulni az időigényes sminkelés napi rutinjától.
Mindenkinek, aki nem szereti, ha a nap során elkenődik a sminkje, egész nap kifogástalan sminket szeretne.
Mindenkinek, aki az intim pillanatokban, és rögtön ébredés után is tökéletes megjelenésre vágyik. Mindenkinek, aki sport közben is a legelőnyösebb arcát szeretné mutatni.
Bárkinek, arca esztétikai hibáinak korrigálásra (hiányos, előnytelen formájú vagy aszimmetrikus szemöldök, aszimmetrikus, túl keskeny, túl vastag, kontúr nélküli vagy túl világos ajkak, szomorú formájú, túl keskeny vagy túl kerek szem.) Bárkinek arca előnyös oldalainak hangsúlyozására. Bárkinek, aki újra szeretné rajzolni arcának idő által elmosott kontúrjait.

Miért jó választás a mi szalonunk:

30

 • Sminktetoválás elkészítését érdemes, profi szakemberre bízni. Olyan mesterre, akinek szenvedélye a munkája, aki folyamatosan képzi magát és a világban megjelenő legújabb technikák vonatkozásában naprakész tudással bír.
 • A Smink és Kozmetikai tetoválásban eltöltött évtizedek, referencia fotók, és az elkészült tetoválások viselőinek nyilatkozataiból egyértelműen lehet következtetni az adott szakember kvalitására, szakmájához való elkötelezettségére.
 • A kozmetikai tetoválás művészet, amihez többek között olyan képességek is szükségesek, mint például a szépérzék, a térlátás, de elengedhetetlenek bizonyos genetikai személyiségjegyek is az adott mesternél, mint például a kiegyensúlyozottság, a nyugalmat sugárzó habitus vagy akár a magabiztosság. Ezen paraméterek hiánya nem teszi lehetővé a magas szintű szolgáltatás kivitelezését, hiszen ne feledjük, az arcunkról van szó, valamint a szem és szájkörnyék tűvel való megmunkálását, biztonsággal csak higgadt személyiségű szakemberre bízhatjuk.
 • A prémium színvonalú sminkhez, vagy kozmetikai tetováláshoz elengedhetetlenül fontos az előbbiekben említetteken túl, a professzionális mikropigmentáló eszköz, az európai szabványoknak megfelelő festékanyagok és a felsőkategóriás smink termékek és eszközök.
MI MINDEZEKET EGYBEN, VAGYIS PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZOLGÁLTATÁST AJÁNLUNK SZÁMODRA SZALONUNKBAN!

 

A PRÉMIUM MINŐSÉGŰ sminktetoválás előnyei:

26
 • a tetováló szakember mesterfokozata
 • speciális tudás
 • sokrétű szakmai felkészültség, naprakész tudás
 • folyamatos szakmai képzés
 • hazai és nemzetközi konferenciákon való rendszeres részvétel
 • hazai és nemzetközi versenyeken való megmérettetés
 • hosszú évtizedes gyakorlat
 • csúcsteljesítményű mikropigmentáló gép
 • európai minősítésű, prémium minőségű pigmentek, festékanyagok
 • egyszer használatos steril tűk használata
 • precíz előrajzolás, tervezés
 • exkluzív, nyugodt környezet
 • a sminktetováló mester nyugodt munkakörülményeit biztosító asszisztencia biztosítása

 

Gyakran felmerülő kérdések:

ELŐZETES SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ:

Asszisztensünk nyitva tartási időnkben bármikor nagyon szívesen lát, ha felmerülnek olyan kérdéseid, amelyekre az alábbiakban nem kapsz választ vagy szeretnéd megnézni szalonunkat és személyesen kérni időpontot. Fontos tudnod, hogy amikor a tetoválási időpontodra érkezel, hogy elkészíttesd azt, akkor Zsuzsa ezt az alkalmat mindenképp konzultációval, berajzolással kezdi és mikor elégedett vagy a berajzolt formával, csak utána történik meg a pigmentálás. Tehát külön egy másik alkalommal történő konzultációra feltétlen nincs szükség. Azonban, ha Te mégis szeretnél előzetesen konzultálni Zsuzsával, akkor időpontot kell egyeztetned asszisztensünkkel. A Zsuzsával történő konzultáció időtartama 30 perc, ára pedig 5.000,-Ft.

 

KÍSÉRŐ:

Amennyiben szalonunkba kísérőddel (rokon, barátnő, férj stb.) érkezel, akkor fontos tudnod, hogy kedves kísérőd szalonunk váróhelyiségében egy kávé/tea mellett, a kanapén pihenve kényelmesen megvárhat, de a kezelő helyiségbe - a precíz, pontos munkavégzés érdekében valamint a helyiség kis méretéből fakadóan - sajnos már nem jöhet be. A sminktetoválás nagyon finom, precíz munka, mely hosszabb időt igényel, így érdemes előre tájékoztatnod kísérődet a várható várakozási időről. A pontos időtartamokról tájékozódhatsz Árlistánk menüpontban, a szolgáltatások felsorolása melletti zárójeles megjegyzésben.

 

SMINKTETOVÁLÁST KIZÁRÓ TÉNYEZŐK:

 • Terhesség és Szoptatási időszak
 • Szülés után minimum 3 hónapig
 • Bármely krónikus betegség esetén, csak írásos szakorvosi engedéllyel (vesebetegség, májbetegség, cukorbetegség, daganatos betegség ...)
 • Herpesz esetén
 • Bármely vírusos vagy bakteriális fertőzés (influenza, hepatitis B, AIDS, TBC stb...) esetén
 • Sugárkezelés alatt, vagy az azt követő 1,5 éven belül
 • Bármely rendszeresen szedett gyógyszer esetén, csak orvosi engedéllyel
 • Penicillin tartalmú és véralvadást gátló gyógyszerek szedése idején
 • Ha a tetoválandó terület: Véraláfutásos, Duzzadt, Rozáceás, Tűzfoltos, Véranyajegyes, Gyulladt, Aknés, Ekcémás, Hólyagos, Cserepesen kiszáradt (szájnál) vagy túl mélyen és erőteljesen ráncos

MIT NEM SZABAD TENNI SMINKTETOVÁLÁS ELŐTT:

 • Tartós szempilla vagy szemöldökfestés 1-2 nappal szemhéjtetoválás előtt
 • Fehérítő vagy bármilyen hámlasztó kozmetikai kezelés alkalmazása a sminktetoválást megelőző 2 hétben
 • Szemöldök gyanta 1-2 nappal a szemöldöktetoválás előtt
 • Alkohol fogyasztása közvetlen az eljárás előtt
 • Nyugtató és bármilyen Amfetamin származék használata az eljárás előtt

MIKOR A LEGIDEÁLISABB A SMINKTETOVÁLÁST ELKÉSZÍTTETNI:

Célszerű körültekintően megválasztani a sminktetoválás időpontját, ugyanis a beavatkozás után néhány napig duzzadt lehet az adott felület (szem, száj), ami estlegesen kellemetlen lehet, ha az ember éppen egy fontos eseményre készül, vagy éppen utazást tervez. Célszerű a tetoválást két menstruációs ciklus közé időzíteni, mert a menstruációnak számos kedvezőtlen hatása van. A festékanyag esetlegesen nem épül be megfelelően a bőrbe, sokkal vérzékenyebb lesz az adott terület és ráadásul az ingerlékenység, a fájdalomküszöb megváltozása kellemetlenebbé, lassúbbá teheti a beavatkozást. Ezért a menstruációs ciklus figyelembevétele elengedhetetlenül fontos.

MILYEN ÉRZÉSSEL JÁR A SMINKTETOVÁLÁS:     

A kozmetikai tetoválás – más néven sminktetoválás – nem éppen kellemes beavatkozás, viszont a beavatkozás alatt végig, magas hatásfokú és minőségű fájdalomcsillapító-érzéstelenítő krémeket használok, valamint ajaktetoválás esetén, lehetőség van fogorvos által injekcióval beadott fájdalomcsillapításra is. Nem elviselhetetlen fájdalomra kell gondolni hanem inkább kellemetlen érzésre, de a CÉL ÉRDEKÉBEN, MINDENKÉPP MEGÉRI! ;-) Azoknak a vendégeknek, akik tudják magukról, hogy alacsonyabb a fájdalomküszöbük, javaslom, hogy mikor indulnának szalonunkba tetoválásra, vegyenek be egy (már jól bevált és korábban már használt) fájdalomcsillapító gyógyszert, hogy ezzel is tompítsák a kellemetlenséget.

MIRE KELL SZÁMÍTANI, KÖZVETLEN A TETOVÁLÁS UTÁN:

A kozmetikai tetoválásra az emberek szervezete, bőre eltérően reagál. Közvetlen beavatkozás után és az azt követő 1-2 napban előfordulhat: bőrpír, bőrérzékenység, duzzanat, véraláfutás. Ezek kezelésére, a tünetek tompítására valamint a tetovált terület utóápolására a beavatkozás után szalonunkban részletes írásos és szóban történő tájékoztatást, valamint utóápoló krémet adunk Vendégeinknek.

A teljesen elviselhető, de kellemetlen beavatkozás nagyon megtérülő „befektetés” vendégeim számára, hiszen a beavatkozással megszületik az a „smink” ami sosem mosódik el, ami már a reggeli ébredéskor is tökéletes. A sminktetoválást sok esetben nem is feltétlen tudják felismerni külső szemlélők, csak azt látják, hogy VISELŐJÉNEK ARCA MINDIG ÜDE ÉS SZÉP, MERT „SMINKJE” ÁLLANDÓAN KIFOGÁSTALAN!

A SMINKTETOVÁLÁS UTÓÁPOLÁSA:

A tetoválás után Vendégeink szóban és írásban is kapnak tájékoztatást az utóápolásra vonatkozóan, valamint egy speciális hidratáló krémet is adunk, melyet a varosodás ideje alatt (kb. 7 nap) folyamatosan kell használni, ugyanis a gyógyulási folyamatot és a tetoválás sikerességét is befolyásolja bőrünk hidratáltsági állapota.

VAROSODÁS:

A beavatkozást követően, az adott területen var/pör képződik, mely lezárja a festék kiáramlását. Erre a var rétegre vigyáznunk kell és türelmesen megvárni, amíg magától, kis darabokban le nem válik. Vizezni, kapargatni szigorúan tilos!

MIT NEM SZABAD TENNI SMINKTETOVÁLÁS UTÁN:

 • Szigorúan tilos a tetoválást követően az adott területet 2hétig napoztatni, szoláriumoztatni
 • Vizezni, szaunázni, gőzölni 7 napig
 • Erős verejtékezéssel járó sportot űzni 7 napig
 • Szempillát, Szemöldököt tartósan befestetni 2 hónapig (szemhéj/szemöldök tetoválás esetén)
 • Szemöldököt gyantáztatni 1 hónapig (szemöldök tetoválás esetén)
 • Leszedni, kapargatni a vart (kisollóval szabad esetleg csak a kiálló, leszáradt részt levágni szemöldök tetoválás esetén)
 • Savas krémet használni vagy csiszoltatni, hámlasztani a tetovált területet (megrövidíti a sminktetoválás élettartamát)

KORREKCIÓ:

A tökéletes végeredmény érdekében, minden sminktetoválás esetében szükség van egy úgynevezett korrekciós beavatkozásra, aminek hatására készül el a végleges sminktetoválás. Jellemzően az első beavatkozástól számított 5-12 héten belül történik a korrekció, ami azért fontos, hogy a tetoválás tökéletes hatású legyen és élettartama is kitolódjon.

VÉGLEGES SZÍN:

Fontos tudni, hogy közvetlenül a sminktetoválás után a szín jóval intenzívebb, mint amilyen a végeleges színe lesz. A var lejövetele után, azonban a szemöldök és szemhéj esetében kb. a festék 30 %-a, a száj esetében a bevitt festék átlagosan 50%-a kiseik. Ekkor a szín halvány, majd napról napra 3-5 hétig fokozatosan érik, erősödik. Ekkor a végeredményhez képest még csak 60%-os az eredményünk. Ám tetoválásunk a végleges színét majd csak a második pigmentációt (korrekciót) követő 4-5 hét után éri majd el.

FESTÉK BEÉPÜLÉS, TARTÓSSÁG:

A festékanyagok felszívódása, esztétikai megjelenése a bőr alatt is eltérő lehet a bőrtípustól függően, így a végeredmény és színtartósság tekintetében is léteznek különbözőségek. Fontos tudni, hogy a sminktetoválás kopását segíti a túlzott UV sugárzás (szoláriumozás, napozás), a tetovált területen történő különféle kozmetikai kezelések (hámlasztás, csiszolás, gyantázás stb.), valamint szemhéj/szemöldök tetoválások esetén a túl gyakori kozmetikai tartós szempilla/szemöldök festés és szemhéj esetén még a hosszú távon viselt 3D-s műszempilla ragasztó is. Ezért javasoljuk az UV szűrős naptejek használatát szemöldök és ajak tetoválások területére is napozás/szolizás közben, valamint a fentiekben felsorolt kozmetikai kezelések elkerülését a tetovált területeken, és minél ritkább (2havonta) szempilla/szemöldök festést. Jellemzően a sminktetoválás 2-3, esetenként 4 évig is szolgálja viselőjét, az előbbiekben felsorolt tényezők függvényében. A sminktetoválás, az idő előre haladtával lassan fakulni kezd, majd idővel teljesen kikopik, mivel a sminktetoválás (egészségügyi szempontból) a bőr legfelső rétegeiben történik. Ennek is megvan az előnye, hiszen, így a későbbiekben a divat változásával, illetve a bőr megereszkedésének alakulásával párhuzamosan lehetőségünk van, teljesen új sminktetoválás készíttetésére.

ALLERGIA TESZT:

Amennyiben Önnek még nem volt egy testrésze sem tetoválva, valamint rendkívül érzékeny a bőre és szeretne meggyőződni arról, hogy nem allergiás a szalonunkban használt pigmentekre, úgy a sminktetoválást megelőzően, egy előre egyeztetett időpontban ellátogathat szalonunkba, ahol asszisztensünk elvégzi a festék/érzéstelenítő allergiát kizáró tesztet. A teszt elvégzése mindössze 5 percet vesz igénybe.

A SZALONUNKBAN HASZNÁLT SMINKTETOVÁLÓ GÉP:

A profi sminktetováló gépeknél a tű mozgása sokkal precízebb, a tű le-fel mozgása mellett az oldalirányú rezgés minimális, így kisebb a fájdalomérzet eljárás közben, kevésbé roncsolja a bőrt, és egyenletesebben juttatja a bőrbe a festéket. Egy jó minőségű high-tech készülékkel a sminktetoválás után képződött seb sokkal hamarabb gyógyul, és a végeredmény szebb, egyenletesebb szín, mint az egyszerűbb géppel készült sminktetoválásoknál.

Jómagam a Dream Liner L3000 high-tech géppel dolgozom!

29

A Dream Liner 3000L speciális elektronikával ellátott, orvosi műszerként szabadalmazott, német precizitással és modern designnal készült, high-tech permanent make-up készülék, mellyel lehetősége nyílik a precíz, biztonságos és minőségi munka elvégzésére.

Teljesen digitális, mikroprocesszor által kontrollált készülék, mellyel minimális sérülés és minimális fájdalomérzet mellett dolgozhat. A feszültségstabilitás tökéletesen egyenletes fordulatszámot biztosít. A sebessége széles skálán (10-150 leütés / másodperc), fokozatmentesen változtatható, a leggyorsabbtól a legkíméletesebbig. Erő és gyorsaság, ha arra van szükségünk, vagy kíméletesség az érzékeny bőrűeknek. Igényeink szerint választhatunk a digitális programozásnak köszönhetően. Minden alkatrésze fémből készült (nem tartalmaz műanyag alkatrészeket), ami extra hosszú élettartamot biztosít.

Kézi egysége könnyű, az űrhajózási technikából átvett alapanyagokból (Titanium, Dural Aluminium) készült, ergonometrikus tervezésű, hőálló, így magas hőfokon is sterilizálható. A tű mozgása precíz, vibrációmentes, mely pontos vonalvezetést, minimális sérülést és minimális fájdalomérzettel járó munkát tesz lehetővé.

28Az én Dream Liner 3000L készülékem lézer funkcióval van ellátva. A lézer használata szájtetoválás előtt és után 60-70%-al csökkenti a herpesz kialakulását. A szájtetoválásnál igen fontos, hogy megelőzzük a herpesz kialakulását - ami egyébként nagy százalékban megtörténik előzetes védekezés nélkül azoknál a vendégeknél, akik hajlamosak rá - mert a festék ezeken a helyeken jobban kilökődik, mint máshol, és egyenetlen színintenzitás lehet a végeredmény.

A következő képen egy összehasonlítás látható, mely a Dream Liner L3000 high-tech sminktetováló készülék kézi egységével, és egy egyszerű sminktetováló géppel húzott vonalat hasonlítja össze. A tízszeres nagyításon jól látható, hogy a Dream Liner sminktetováló készülék kézi egysége nagyon finoman nyitja meg a bőr pórusait, redukálva ezzel az ödémát és a szükségtelen pigmentkimosódást, és sokkal egyenletesebb festékbevitelt tesz lehetővé.

Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Várunk szeretettel a Matkovich Zsuzsa Smink & Sminktetováló Szalonban!
 

Szemöldöktetoválás Szemhéjtetoválás Ajaktetoválás Areola tetoválás